Subsidie en verlaagde- of geen BTW

Door uw woning of pand te verduurzamen middels het toepassen van verbeteringen gaat u zuinig met energie om en helpt u klimaatverandering tegen te gaan. Om dit initiatief te steunen stelt de overheid wisselende subsidies beschikbaar voor verschillende maatregelen. Zo is er subsidie beschikbaar voor een warmtepomp, zonneboiler, pelletkachel en/of biomassaketel. Daarnaast geldt er een verlaagd BTW-tarief voor het toe laten passen van verschillende vormen van isolatie (zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie of vloerisolatie) en is de aanschaf en installatie van zonnepanelen volledig vrijgesteld van BTW.

 

Meer informatie over beschikbare subsidies vindt u bijvoorbeeld op:

 

Financiering

Steeds meer bedrijven bieden financieringsmogelijkheden aan voor duurzame oplossingen bijvoorbeeld in de vorm van het huren of leasen van zonnepanelen. Dit kan een uitkomst bieden voor wie geen lening aan wil gaan en niet direct de beschikbare financiële middelen heeft. Let wel dat elke vorm van huur of lease fors minder financieel aantrekkelijk is op termijn dan directe aanschaf van een duurzame oplossing.

Lening

De overheid biedt naast beschikbare subsidies ook verschillende aantrekkelijke leningen aan om de energietransitie financieel toegankelijk te maken voor woning- en pandeigenaren in Nederland. Zo is er bijvoorbeeld de “Duurzaamheidslening” en de “Energiebespaarlening”, de beschikbaarheid van deze leningen varieert per gemeente. Daarnaast zijn steeds meer banken bereid om energiebesparende maatregelen mee te financieren in de hypotheek, zo kunnen huizenkopers die willen verduurzamen tot 106% van de woningwaarde lenen. Vaak gaat dit om een CV-ketel, warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen, isolatie en HR++ beglazing.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen en op onderstaande websites alvast informatie inwinnen:

Service

Wij helpen onze klanten met het in kaart brengen van alle mogelijkheden en begeleiden hen in het proces van aanvraag.

 

Geïnteresseerd? Neem dan direct contact op!


    * zijn verplicht om in te vullen