Waar moet ik beginnen?

Het feit dat u zich bewust bezig wilt houden met energiebesparende maatregelen is vanzelfsprekend al een goed begin, maar goed geïnformeerd beginnen aan het energiezuinig maken van uw woning is van groot belang. Het zou namelijk zonde zijn om nu een maatregel te treffen die over 5-10 jaar achterhaald is door de toepassing van een andere maatregel. Energieneutraliteit of althans de weg hiernaartoe begint altijd met het zoveel mogelijk terugdringen van de vraag naar stroom en gas. Goede isolatie in combinatie met een afgestemde ventilatie en energiezuinige apparaten/installaties is altijd aan te raden alvorens men gaat kijken naar alternatieven voor verwarming van de woning/tapwater of het opwekken van energie.

 

Waar moet ik rekening mee houden?

De energievraag in uw woning hangt af van de combinatie van een hoop verschillende factoren. Zo kan het goed mogelijk zijn dat de capaciteit van uw huidige CV-ketel in verhouding hoger is dan noodzakelijk (en dus minder zuinig) wanneer u de woning beter isoleert. Ook vraagt een betere isolatie om een goed afstemde ventilatie en is de kwaliteit van de beglazing in de woning des meer van belang.

Vraag ons gerust naar meer informatie of kijk op: https://www.milieucentraal.nl/energie-besparen/

 

 

Kan het allemaal wel uit?

Gelukkig zijn er steeds meer mogelijkheden om energiebesparende maatregelen middels leningen en subsidies toegankelijk te maken voor een groter publiek aan woningeigenaren, maar dat uw investering zichzelf terugverdient op korte termijn is misschien wel net zo belangrijk. Voldoende verbeteringen heeft men binnen een periode van een 0,5 tot 5 jaar uit, te denken aan zonnepanelen, isolatie of bijvoorbeeld elektronische apparatuur. Met elke aangeboden oplossing brengen wij de voor- en nadelen, praktische invloed, kosten, baten en daarmee terugverdientijd in kaart. Zo weet u altijd precies wat u mag verwachten van de verschillende mogelijkheden.

 

Onze service

Wij bieden een volledige energiescan aan voor elke woning- en/of pandeigenaar om precies in kaart te brengen wat de mogelijkheden in uw situatie zijn. Door middel van een nulmeting brengen we de huidige staat van de woning en alle aanwezige installaties/apparaten in kaart in combinatie met uw gebruiksgedrag. Met energieneutraliteit als uitgangspunt brengen we een stapsgewijs- en integraal advies uit in de vorm van een rapport. Vervolgens gaan we aan hand van uw gekozen oplossingen en wensen onafhankelijk op zoek naar de meest geschikte uitvoerende partijen.

Wilt u meer informatie of maakt u liever een afspraak? Neem dan contact met ons op!


    * zijn verplicht om in te vullen